Dirigent Zbora

IleanaIleana Perosa rođena je 01. travnja 1982. u Puli. Općeobrazovnu i srednju stručnu spremu stekla je u Osnovnoj talijanskoj školi "Giuseppina Martinuzzi" i Srednjoj talijanskoj školi, danas "Dante Alighieri"- smjer opća gimnazija.

Paralelno je pohađala nižu i srednju glazbenu školu "Ivana Matetića Ronjgova" u Puli, gdje je 2001. godine teoretsko-praktično maturirala smjer glazbenika teoretičara održavši javni koncert iz predmeta dirigiranja vokalnim ansamblom s komornim zborom „Rubino".

 

Trenutno apsolvira studij glazbene kulture pri Filozofskom fakultetu u Puli. Od treće godine studija aktivno surađuje s akademskim zborom i manjim vokalnim ansamblima koji djeluju pri istoj ustanovi (mješoviti oktet, ženski oktet te manji mješoviti ansambl). Od niza uspješnih nastupa pri fakultetskim zbivanjima (svečane promocije, interne produkcije, završni koncerti, sudjelovanja na dobrotvornim večerima), među najzapaženijim nastupima zbora i drugih ansambla pod njenim ravnanjem, mogu se istaknuti:

  • Naš kanat je lip, Poreč 2005. večer duhovnih kompozicija gdje je zbor izveo dvije praizvedbe: PER MARIAM AD JESUS, Đeni Dekleva Radaković i OTČE NAŠ Adalberta Markovića,
  • organizacija cjelovečernog Božićnog koncerta održanog 21. prosinca 2005. u Katedrali sv. Tome u Puli.
Iz njenih dosadašnjih aktivnosti i uspjeha izlazi na vidjelo da se iskreno voli baviti glazbom, i to vokalnom u bilo kakvom pogledu: bilo to vođenje ansambla, aktivno pjevanje ili u obliku osobnog usavršavanja.