Vijesti

Josip Sirotić proglašen počasnim članom GD Sokol

bepo1Skupština Glazbenog društva "Sokol" Buzet na svojoj godišnjoj sjednici održanoj 14. prosinca 2013. godine donijela je jednoglasnu odluku da se počasnim članom GD "Sokol" proglasi Josip Bepo Sirotić.

Josip Sirotić Glazbenom se društvu pridružio 1984. godine kao mladi zaljubljenik u pjesmu i druženje. Od samoga početka uključio se u aktivnosti Društva i vrlo se brzo istaknuo u njegovu radu. Niz je godina bio članom predsjedništva, a u nekoliko navrata bio je i njegov predsjednik. Jedan je od pokretača obnovljene zborske aktivnosti u Glazbenom društvu i zaslužan je za dolazak najdugovječnijeg zborskog dirigenta pokojnog maestra Benjamina Makovca. U više od dvadeset godina aktivnog glazbenog rada inicijator je i organizator mnogih nastupa, koncerata i gostovanja Mješovitog pjevačkog zbora. Posebno ističemo njegov doprinos u pronalaženju financijske potpore za rad Društva što je uvelike olakšalo aktivnosti, ali i podignulo kvalitetu sekcija.

bepoČinom proglašenja Josipa Sirotića počasnim šlanom Društva, gospodinu Sirotiću ukazuje se posebna zahvalnost za sve što je učinio za Društvo, za sve aktivnosti u koje se uključio i inicijative koje je pokrenuo. Tim mu se činom omogućuje korištenje svih pogodnosti koje Društvo daje, a da ga dužnost prema Društvu ne obvezuje.

Na božićnom koncertu Glazbenog društva Sokol, održanom 14. prosinca 2014. predsjednik Društva Sanjin Radović uručio je Josipu Sirotiću povelju kojom ga se proglašava počasnim članom Društva.