zbor2U srijedu 18. lipnja, s početkom u 21.00 sat u buzetskom Zavičajnom muzeju održat će se završni koncert Mješovitog pjevačkog zbora GD "Sokol" Buzet. Kao gosti u programu sudjeluju Mješoviti pjevački zbor ŽKUD-a "Renato Pernić" Roč i buzetska klapa Pinguentum. Ulaz je slobodan!

Organizator koncerta je Glazbeno društvo "Sokol" Buzet, a suorganizator Pučko otvoreno učilište "Augustin Vivoda" Buzet.


 

1195827701h8fqej

U srijedu, 12.12.2012. u 20.00 sati buzetski Mješoviti pjevački zbor donosi vam blagdanski ugođaj na svom godišnjem koncertu "Jingle bells". Koncert će se održati u Narodnom domu u Buzetu, a uz pjevački zbor, kao gosti nastupit će muške klape Pinguentum iz Buzeta i Tić iz Triblja.

 

Nakon koncerta, u galeriji Narodnog doma otvorit će se XXII. božićno-novogodišnja izložba radova buzetskih likovnih stvaratelja.

Organizatori koncerta su GD "Sokol"  i POU "Augustin Vivoda", a pokrovitelj je Grad Buzet.

 


9076_4753937810802_846882479_n

Na 45. susretu hrvatskih pjevačkih zborova, održanom 20. i 21. listopada 2012. godine u Novigradu, buzetski Mješoviti pjevački zbor Glčazbenog društva "Sokol" osvojio je nagradu za iznimno oblikovan zborski zvuk.

Zbor je izveo "Gospodi usliši molitvu moju" Aleksandra Aleksandronoviča Arhangelskog, "Mat naša" Josipa Kaplana i Branislava Ostojića, "Ognjišće" Josipa kaplana i Daše Kabalina te "Duhovni stih" Slavka Zlatića.

Uz nagradu za iznimno oblikovan zborski zvuk dodijeljene su i nagrade za najbolje izvedenu skladbu hrvatskog skladatelja (pjevačkom zboru "Josip Štolcer Slavenski" iz Čakovca), najbolju izvedbu djela suvremenog repertoara (Mješovitom zboru crkvenog pjevačkog društva "Mir" iz Belišća), najbolje izvedenu novu skladbu nagrađenu na natječaju HSK 2011(pjevačkom zboru "Josip Štolcer Slavenski" iz Čakovca) te najbolju izvedbu djela hrvatske folklorne baštine (Mješovitom pjevačkom zboru KUD-a "Klenovnik"). Grand prix najuspješnijem pjevačkom zboru pripao je zboru Vox Animae iz Splita.

 

Uz Buzetski zbor na natjecanju su nastupili i zborovi iz Belišća, Zlatara, Zagreba, Splita, Šibenika, Čakovca, Karlovca, Klenovnika, Bjelovara, Virovitice, Ivanić-grada, Petrinje i Križevaca. Stručni žiri činili su Josip Jerković, Massimo Brajković i Ambrož Čopi.

 

 


mpz_sokol2012Na svečanoj sjednici Gradskoga vijeća održanoj 7. rujna 2012. godine u buzetskom Narodnom domu, gradonačelnik Grada Buzeta mr.sc. Valter Flego dodijelio je buzetskom Mješovitom pjevačkom zboru Glazbenog društva "Sokol" Zahvalnicu za punih trideset godina neprekidne suradnje i sudjelovanja u organizaciji svečane sjednice predstavničkog tijela građana naše lokalne zajednice. Zahvalnicu je u ime zbora preuzela dirigentica Ileana Pavletić Perosa.

 

zbor30godKoncertom pod nazivom "Glazbeni solsticij" obilježena je preksinoć u Narodnom domu 30. godišnjica kontinuiranog djelovanja Mješovitog pjevačkog zbora GD-a "Sokol" iz Buzeta. Upravo na solsticij - ljetnu dugodnevicu, ujedno i Svjetski dan glazbe koji se u čitavom svijetu obilježava raznim glazbenim programima - raspjevani sokolaši obilježili su svoju jubilarnu godišnjicu. Buzetski zbor nastavlja dugu tradiciju zbornog pjevanja na Buzeštini koja se u pisanim tragovima spominje još u 19. stoljeću. Korijeni današnjega zbora sežu u 1945. godinu, kada je u Buzetu nakon oslobođenja osnovan zbor pod vodstvom Ivana Hlabše Tita. Od 1948. godine zbor je u rukama umjetničkog voditelja Kazimira Munića i upravo pod njegovom dirigentskom palicom osvaja prvo mjesto na velikom susretu zborova u Areni, podsjetili su voditelji svečarskog programa Vlado Pernić i Mirjana Pavletić, ujedno ravnateljica Pučkog otvorenog učilišta, suorganizatora koncerta održanog u organizaciji GD-a "Sokol" i pod pokroviteljstvom Grada Buzeta.

Stranica 1 od 4